Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

Gemeinsam lernen – miteinander, voneinader, füreinander (Wolfgang Butzkam)

2022.január 28 –án a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum két tanítási nyelvű képzésében tanuló 12.i osztály diákjainak lehetősége volt a Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium Fizika Nap – ján a környezetvédelem témához kapcsolódva prezentációs előadást tartani a hasonló képzésben résztvevő krúdys és baksás diáktársaiknak, illetve tanáraiknak ( Schuszterné Nagy Ildikó, Fazekasné Lengyel Beáta) interaktív formában. Előadásaikkal bebizonyították azt, hogy a nyelv egy eszköz, többek között ahhoz is, hogy kortársaik természettudományos érdeklődését felkeltsék. Ezáltal nem csak az általános, hanem a természettudományos idegen nyelvet is gyakorolhatták, és bővíthették mind saját, mind hallgatóságuk természettudományos műveltségét.

Baloghné Pálfi Edina tanárnő felkészítése mellett két megközelítésből mutatták be az előadók az elektromos autók jelentőségét (Kenyeres Ádám: Ist Elektromobilität die zukünftige Technologie des Verkehrs? , Nagy Bendegúz: Ist Elektromobilität die zukünftige Technologie des Verkehrs?) A megújukó energiaforrásokról Kovács Bálint tartott kiselőadást (Erneubare Energieqellen)

Kiss Benigna és Méhes Virág (Ist es möglich die Modeindustrie nachhaltig produzieren?) a ruhagyártás, a fast fashion környezetre gyakorolt káros hatásaira hívta fel a figyelmet.

Tóth Ildikó tanárnő koordinálásával Kompis Lilla, Pápai Laura, Paróczai Eszter, Simon Kristóf, Soós Daniella és Stuksza Nikolett a fenntartható turizmus témakörében ( Was braucht ein Hotel um nachhaltig zu sein?) készítettek előadást és ahhoz tartozó Kahoot – feladatokat. A legjobb megoldásokat apróbb ajándékokkal jutalmazták.

Köszönjük szépen a meghívást Kurcsics Rafaella tanárnőnek.

Fizika nap