Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

Fesztiváli hangulatot varázsoltunk iskolánk aulájába a Baksa Gimivel együtt március 30-án. Csatlakozva ahhoz az egész hetes országos rendezvénysorozathoz, ahol minden a német nyelv körül forgott, vártuk tarkabarka vidámsággal és élményekkel iskolánk diákjait. Elsősorban azokat a krúdysokat akartuk közelebb hozni a német nyelvhez és kultúrához, akik ezidáig egyáltalán nem, vagy csak kis óraszámban tanulták azt.

Rendezvényünkön jeles vendégek szóltak arról, hogy a gazdaság, a munka világa szinte minden területén, de a vendéglátásban és a turizmusban különösen tárt karokkal várja a német nyelv ismerőit. Körünkben köszönthettük Robert Sereinig urat, az Osztrák Kulturális Fórum igazgatóhelyettesét, Szilasi Péter Tamás urat a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara társelnökét, Iván György urat, a Hödlmayr Hungária Logistics Kft. ügyvezető igazgatóját, tiszteletbeli osztrák konzult, és Csörgits Krisztián urat, a Győri SZC Szakmai főigazgatóhelyettesét.

Nyitó ünnepségünk után valamennyi résztvevő belevetette magát a fesztivál vidám eseménysorába. A két iskola tanulói izgalmas témákban 13 standhoz invitálták a közönséget.
A Krúdy 11.i és 10.i osztályos tanulói a hazánkban működő német nyelvterületről érkező cégekről, az Erasmus+ programról, németországi, ausztriai és svájci ételekről, továbbá ezen országok tájairól és látnivalóiról tartottak izgalmas előadásokat. Egy diákjaink által írt különleges történetből megtudhattuk, hogy milyen sok német jövevényszót használunk ma is a magyar nyelvben. A motorok iránt érdeklődők két BMW ritkaságot is megcsodálhattak. Kóstolhattunk német kolbász-variációkat, és megoldottunk számos játékos feladatot. A fesztivált egy fergeteges flashmobbal zártuk.

  Papp Ildikó

 idegennyelvi team-vezetőUntitled1Untitled