Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

2022. április 11-én és 12-én rendezték meg iskolánkban a Szakmai Napokat. Intézményünkben fogadhattuk a Metro képviselőit, a Nagymegyeri Magán Szakközépiskola tanárait, diákjait, a Kamara és a Szakképzési Centrum vendégeit.

Iskolánk diákjai már egy héttel korábban megkezdték a felkészülést. Remek standokkal és előadásokkal várták diáktársaikat. Megismerhettük a túró rudi és a chili történetét, a cukor-és gluténmentes életmódot, a hungarikumokat, a mértékegységeket. A turizmus iránt érdeklődök betekintést nyerhettek az extrém turizmus világába és Németország látványosságaiba. Akár még esküvői meghívót is készíthettek, ugyanis rendezvényszervező tanulóink egy esküvős termet rendeztek be. Ezen kívül kóstolhattunk palacsintát, túrót, sajtot, teát, mézet.

Tanáraink versenyekkel is készültek nekünk. Szakács verseny, pincér futóverseny, rétesnyújtás, ˝vak˝ felszolgálás és turisztikai játékok színesítették a hétfői napunk programját. A bátrabbak intézményünk pincéjébe is lemehettek, ugyanis kipróbálhattak még egy szabadulószobát is.

A második napon, kedden izgalmas előadásokat láthattunk és hallhattunk az aulában és a 222-es teremben. Az aulában elsőnek iskolánk tanárának, Iván Csabának Az utak ideje című könyvének bemutatóját, majd Nagy Milán volt krúdys diák beszámolóját hallgathattuk meg. A Bécsi Kávéházat is megismerhettük közelebbről Bint Dórának és Sándor Kristófnak köszönhetően. Tanács Attila az egészséges életmódról tartott előadást. A napot pedig megkoronázta Kovács Lázár séf, food stylist, gasztronómiai tanácsadó szakmai tudásával.

A 222-es teremben elsőnek Zsegora Zsófia, a Látogatóközpont vezetőjének bemutatóját láthattuk, majd Dr. Pető Péter, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke, a Szigetköz Natúrpark Egyesület elnökének előadását hallhattuk. Ezt követően színesítette még a programot Glázer Péter, a Győri Ipartestület elnökének és Simon Róbert, a Győri Ipartestület alelnökének a beszámolója. Keglovich Júlia bepillantást engedett a Gyirmót Sport & Wellness Hotel szolgáltatásaiba. Végül itt a programot Vörös Bernadett, idegenforgalmi referens zárta.

Ezek a napok nagyon tartalmasan teltek, sokrétű tudást kaphattunk. Reméljük, a következő tanévben újra megrendezhetjük ezt a nagyszerű és különleges rendezvényt.

Csaplár Kata 10. I osztályos tanuló

Szakmai nap