Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

Április 21-én került sor a Jedlik-Krúdy néven ismertté vált két tanítási nyelvű iskolák 9. (előkészítő) évfolyamainak angol és német nyelvi versenyére. A két szervező iskolához társult a Baksa Gimnázium is, így rendezvényünk új elnevezése: Baksa-Jedlik-Krúdy Két Tanítási Nyelvű Iskolák Versenye. A megmérettetésnek a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara biztosított méltó helyszínt.

A nyugat-magyarországi régió érintett iskolái a két éves kényszerszünet után hatalmas lelkesedéssel fogadták a versenyt. Az öt győri iskola (Audi Iskola, Baksa Gimnázium, Baross Technikum, Jedlik Technikum, Krúdy Technikum) mellett Sopronból (Fáy Technikum) Kőszegről (Jurisich Gimnázium), Tatáról (Eötvös Gimnázium), Székesfehérvárról (Comenius Gimnázium), Zalaegerszegről (Kölcsey Gimnázium), Pápáról (Petőfi Gimnázium), Mosonmagyaróvárról (Kossuth Gimnázium) és a Balatonalmádi Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumból érkeztek diákok. Német nyelvből 22, angolból 29 tanuló mérte össze tudását.

A versenyt Szeles Szabolcs, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg, majd Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja, és iskolánk igazgatónője Baloghné Pálfi Edina köszöntötte a résztvevőket.

Nagy sikert aratott a 3 iskola diákjai által bemutatott zenés-verses műsor. Iskolánkból Sarmon Kíra mondta el Eduard Mörike Er ist’s című versét.

Az ünnepélyes megnyitó után írásbeli feladatokkal (nyelvtani teszt és hallott szöveg értése) kezdődött a verseny, majd ebéd után, melyet a Rábakész Kft készített el nekünk, szóbeli megmérettetéssel folytatódott a program, 2 tagú független bizottságok előtt.

A nap végén, az eredményhirdetésen nem csak a legkiemelkedőbb helyezést elért tanulók vehettek át értékes jutalmakat, különdíjakat, hanem ajándékokkal kedveskedtünk a verseny valamennyi résztvevőjének. Elismerést érdemel iskolánk 9. knyi osztályos tanulója
Albisi-Pánczél Anna, aki német nyelvből a 3. helyen végzett.

A verseny lebonyolítását, és a versenyzők jutalmazását a Győri SzC 3 iskolája mellett a győri városvezetés, az Osztrák Kulturális Fórum, a Két Tanítási Nyelvű Iskolák Egyesülete, a Europe Direct Tájékoztató Központ, az Euroexam Nyelvvizsgaközpont, a Győri Krúdys Diákok Kulturális és Gasztronómiai Egyesülete, a Nordwest 2002 Könyvkiadó, az Oxford University Press, Hatos és Társa Nyelviskola Kft., és a Klett Kiadó támogatta.

Fotó: Ács Tamás-Győr Plusznyelvi7

Dicséret illeti még Cser Rebeka és Koós Armand 11.i osztályos tanulókat, akik a nyitó ünnepséget és az eredményhirdetést rendkívül profi módon végig konferálták, és a teljes programon diákházigazdaként tevékenykedtek.

                                                                           Papp Ildikó és Schuszterné Nagy Ildikó

                                                                                                   (német nyelvi team)

                                                      nyelvi8