Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

Turisztikai ágazat

turisztikaA turizmus hazánkban a nemzetgazdaság kiemelten fontos ágazata, melynek a kormány kulcsszerepet szán fejlesztéspolitikai, foglalkoztatási céljai megvalósításában.

 

A turisztikai szakgimnázium elsődleges feladata, hogy felkészítsen a szakmai végzettséget adó érettségire, a szakirányú közép - ill. felsőfokú iskolai továbbtanulásra, vagy szakirányú munkába állásra. A szakközépiskolai/szakgimnáziumi képzés általános műveltséget megalapozó négy középiskolai évfolyammal rendelkezik, ahol szakmai elméleti és gyakorlati oktatás is folyik.

A szakképzésben a szakmai képzés a szakmai és vizsgakövetelmény alapján kiadott egységes, kötelezően alkalmazandó szakképzési kerettanterv szerint folyik.

A szakképzési évfolyam után megszerezhető szakképesítés: turisztikai szervező és értékesítő (54 812 03), illetve idegenvezető (54 812 01).

 

 

 

Magyar-német két tanítási nyelvű turisztikai szakgimnázium

Ebben az oktatási formában a tanítás két nyelven, magyarul és németül folyik. Célunk, hogy az anyanyelvi és az idegen nyelvű tudást együtt fejlesszük, tanítványaink alkalmassá váljanak arra, hogy tanulmányaikat akár magyarul, akár német nyelven folytassák, illetve szakmájukat mind a két nyelven gyakorolják. A képzés az első évfolyamon intenzív német nyelvoktatással kezdődik heti 19 órában. A tanulók mindegyik évfolyamon legalább három tantárgyat német nyelven tanulnak: a történelem és a célnyelvi civilizáció mellett a szakmai elméleti tantárgyakat. A második idegen nyelv (angol) tanítása is emelt óraszámban folyik. Az ebben a képzésben megszerzett kétnyelvű érettségi bizonyítvány felsőfokú (C1) nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékű dokumentumnak minősül.

Tanulóink a közismereti tantárgyi képzés mellett turisztika ágazati szakmai oktatásban is részesülnek. A középiskolai évfolyamok elvégzésével, valamint az érettségi végzettség megszerzésével szállodai recepciós szakképesítést szereznek. A szakképzés a 13. évfolyamon folytatódik, majd komplex szakmai vizsgával zárul. A képzési idő az érettségi vizsga letételéig 5 év.

 

Turisztikai szakgimnázium

2016. szeptember 1-jével indult magyar nyelvű turisztikai szakgimnáziumi képzésünk. Tanulóink a 9–12. évfolyamon a közismereti tantárgyak mellett két idegen nyelvet (németet és angolt) tanulnak, valamint elméleti és gyakorlati oktatásban részesülnek a turisztika ágazatban. A középiskolai évfolyamok elvégzésével, valamint az érettségi végzettség megszerzésével szállodai recepciós szakképesítést szereznek. A szakképzés a 13. évfolyamon folytatódik, majd komplex szakmai vizsgával zárul. A képzési idő az érettségi vizsga letételéig 4 év.

Ágazati szakmai érettségi vizsga 2017

Turisztika ismeretek ágazati szakmai érettségi vizsgakövetelmények

Turisztika ismeretek ágazati szakmai érettségi vizsga leírása

Mintafeladatok

Turisztikai ismeretek mintafeladatok

 

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok