Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

A kamara Kereskedelmi Tagozata a Pályaorientációval közösen hatodik alkalommal rendezte meg a „A jelen tanulója, a jövő mestere” tanuló versenyt 2022. október 14-én. Idén a hagyományoktól eltérően új helyszínen, a Csornai Premontrei Apátságban mérték össze tudásukat a kereskedelem, a turizmus és a vendéglátás ágazatban tanulók.

Kereskedelmi ágazatban a kereskedelmi értékesítő, a kereskedő és a webáruházi technikus képzésben résztvevő diákok, turizmus –vendéglátás ágazatban a pincér-vendégtéri szakembernek, a szakácsnak, a szakács szaktechnikusnak, a cukrásznak, a cukrász szaktechnikusnak és a turisztikai technikusnak készülő fiatalok versenyeztek egymással. 

Öt megyei iskola közel ötven tanulója vett részt a szakmai versenyen.

A versenyfeladatok idei témája: Premontrei 900.A cukrászsüteményeknek, a főételeknek, a tálalásnak, terítékeknek, az ajándékcsomagoknak egyaránt tükrözniük kellett a Csornai Premontrei Apátság szellemiségét. Ínycsiklandó finomságok, káprázatos terítékek és ajándékcsomagok, informatív és látványos turisztikai standok, tartalmas turisztikai bemutatók készültek a versenyen.A versenymunkákat szakmai zsűri értékelte.Indulók:

Vita Mixta Csapat Vendéglátás

Timár Ádám szakács                                      Bódisné Karczagi Katalin

Bódis Elena pincér                                         Bódis Benjamin

Németh Csenge cukrász                                Szabó Ildikó

Krúdyákok

Horváth Petra szakács                                   Sátor László

Koczor Laura pincér                                       Kálló László

Babos Andrea cukrász                                   Szabó Ildikó

A díjak átadását követően külön köszöntötte a verseny résztvevőit Pintér-Péntek Imre, a kamara elnöke is. Gratulált a diáknak, a jelen lévő vállalkozóknak, a versenyt támogató cégek képviselőinek pedig arra hívta fel a figyelmét, hogy fontos feladatuk itthon tartani a tehetséges, fiatal szakembereket.Színvonalas programokkal kísért, izgalmas versenynek lehettünk részesei. Bízunk benne, hogy élményekkel gazdagodott valamennyi résztvevő!

Köszönjük szépen a részvételt a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak, a zsűri tagjainak és a szervezőknek.

Díjazottak:

TURIZMUS kategóriában
Egyéni legjobb: Nyergs Lili a Follow me csapatából – Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum (Győr), felkészítő tanár: Horváth Ágnes.

Csapatok: Follow me: Nyerges Lili, Nérai Flóra, Szabó Laura

                   Krúdy Tours: Gondár olimpia, Németh Boglárka, Takács Tímea

Felkészítő tanárok: Gasparek Ildikó, Horváth Ágnes
VENDÉGLÁTÁS kategóriában
Különdíjas: Vita Mixta csapat – Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum (Győr), felkészítő tanárok: Szabó Ildikó (cukrász), Bódisné Karczagi Katalin (szakács), Bódis Benjamin (pincér-vendégtéri szakember).

SZAKÁCS kategóriában
Különdíjas: Timár Ádám Márk, a Vita Mixta csapat tagja – Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum (Győr), felkészítő tanár: Bódisné Karczagi Katalin.

CUKRÁSZ, CUKRÁSZTECHNIKUS kategóriában
Különdíjas: Németh Csenge, a Vita Mixta csapat tagja – Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum (Győr), felkészítő tanár: Szabó Ildikó.

Jelen tanulója 2Jelen tanulója 1

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok