15. Szakácstanulók Országos Szabadtéri Főzőversenyén, Verőcén a Krúdy csapata, - Borbás Adrienn, Katona Brigitta, 12.C, Németh Kristóf, Horváth Dániel 10.G osztály - Miléder László felkészítő tanár vezetésével elsöprő sikert aratott.
Elért eredmények:
- Sült ételek kategóriában - 1. helyezés
- Bográcsos ételek kategóriában - 2. helyezés
- Különdíj a legjobb sült desszertért
- Szakmai különdíj a Magyar Gasztronómiai Egyesület Budapest és Környéke Régió felajánlásával
- Diétás meglepetés verseny - Borbás Adrienn 2. helyezés
- Összesített verseny, 15 induló csapatból 4. helyezés.
Katona Brigitta beszámolója a versenyről
A hétvégén egy 3 napos főzőversenyen vettünk részt az iskola képviseletében Verőcén, a Vendéglátó-ipari Szakképző Intézmények XV. Kárpát-medencei, Szabadtéri "Tóth Jutka Emlékverseny"-én, melyet a Szabadtűzi Lovagrend rendezett meg.
A pénteki megérkezés és a kipakolás után szabad délutánunk volt, amelyet leginkább csapatépítéssel, beszélgetéssel, ráhangolódással, majd közös vacsorával töltöttünk. A szombati napon kizárólag sült ételeket készítettünk, majd vasárnap a főtt ételeké volt a főszerep. A verseny jó hangulatban telt, élveztük a közös munkát, felejthetetlen élményként gondolunk vissza a versenyre, a feszült pillanatokra, azsűri dícsérő és okító szavaira egyaránt. Sok munkát, időt, energiát igényelt a felkészülés, fárasztó hétvégén vagyunk túl. De megérte! Újult erővel készülünk a következő versenyre, amely áprilisban kerül megrendezésre.
Érkezés
Munka közben
A zsűri munka közben
Eredmény
Köszönjük a diákok és a felkészítő tanár munkáját!
2017. szeptember 30.