Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

Iskolánk meghívást kapott a 2018. február 19-én megrendezésre kerülő Letenyey Gasztronómia Versenyre, Felcsútra.

28381725 1669735503093123 2118631983 n

A versenyre 6 gasztronómiai régióból 1 -1 iskolát hívtak meg.  Észak-Dunántúlt intézményünk  képviselte. A verseny csapatversenyként zajlott, 2 - 2 tanuló részvételével az alábbi kategóriákban:

resztvevok

A cukrászoknak 120 db mignont kellett előállítaniuk megadott időre. A szakácsoknak - előzetes alapanyag kosárból felhasználva -  az első fogást pontyból, míg a főételt malac karajból és malac lapockából kellett elkészíteniük.

A következő ételeket készítették versenyzőink:

  • Pontytál kabakosokkal
  • Pontymousseline grillezve, potyka tempurával és cukkinis halrolettivel, roppanós tökfőzeléken.
  • Malackaraj és lapocka kétféleképpen tálalva
  • Malackaraj kelkáposztával, barnasör-mártással, zelleres cékladerelyével és burgonyapürékkel.
  • Lapockamozaik kolbászos bundában sütve, petrezselyem habarccsal, édes-savanyú hagymával és gombás gersli „hurkácská”-val.

felcsut1felcsut2

A pincérek feladata a tesztlap kitöltése után svájci felszolgálási módon, a szervezők által biztosított menü felszolgálása volt. Ebbe beletartozott a vendég előtti salátakészítés és többek között pezsgő felszolgálása is.

eredmenyA megmérettetés jó hangulatban zajlott, nagyon jó szakmai programokkal fűszerezve. Sok tapasztalatot szereztünk, jó csapatépítés is volt a jövőre nézve.  Köszönjük az iskolavezetésnek, a Győri Szolgáltatási Centrumnak a támogatást.

Külön köszönetet mondunk a segítségért Kálmán Béla, Kovács Kálmán tanároknak, a technikai dolgozók áldozatos munkájáért.

Bódis István Sándor szakmai oktató

Győr, 2018. február 21.

vissza

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok