Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

Izgalmas, nem mindennapi témájú versenyen vett részt iskolánk Három Grácia (Józsy Szabina, Létai Klaudia, Baros Nikolett 13. C) nevű csapata, ahol a rangos második helyezést érték el, Baros Nikolett pedig a legszakszerűbben bemutatott bor díjat nyerte el. Felkészítő tanáruk: Kálló László A Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája első alkalommal rendezte meg a VIP Flambè – Nők a Flambírozás művészetében, MARCO POLO G.E.I.E. – Flambé Cup  elnevezésű meghívásos, Szekszárdi Flambírozó és Gasztronómiai Versenyét, mely 2020. január 14-15. között zajlott.

flambir40

Több kép

flambir11Külön érdekessége az eseménynek, hogy a versenyt élőben közvetítették a közösségi oldalakon, melyet több mint tízezren néztek, a versenyzőkre kétezer szavazat érkezett.  A verseny első helyezettje részt vehet az olaszországi Gradoban megrendezésre kerülő “Le Donne nell’Arte del Flambè” 2020 – Nemzetközi Női Flambè Versenyen a Marco Polo G.E.I.E. támogatásának köszönhetően.

A verseny célja az volt, hogy olasz minta alapján egy régi hagyományt elevenítsenek fel, emellett egy nívós, pincéreknek szóló országos versenyt rendezzenek. A szakmai versenyen 25 év alatti pincér szakközépiskolás vagy vendéglátásszervező technikus szakirányokban tanuló leány tanulók vehettek részt. A verseny impozáns helyszínét, a csapatok kísérőinek ellátását a Donautica Étterem és Hotel biztosította.

A szekszárdi iskola az első alkalommal meghívásosra tervezte a versenyt. A versenyre az alábbi iskolákat hívták meg:

 • Budapesti Komplex SZC Gundel Károly Szakképző Iskolája
 • Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és
  Szakközépiskolája
 • Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és
  Szakközépiskola
 • Győri SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű
  Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző
  Iskolája
 • Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája
 • Veszprémi SZC Jendrassik – Venesz Szakgimnáziuma és
  Szakközépiskolája

A csapatok kiválasztásában több szempontot is figyelembe vettek. Iskolánkat a szakmai zsűri ajánlotta figyelmükbe. Örömmel vették, - ahogyan a szekszárdi iskola igazgatója a levelében írta, - hogy eleget tettünk meghívásuknak. Iskolánk nagyon jó benyomást tett rájuk, szimpatikus csapatot, stábot ismerhettek meg Szabina, Klaudia, Nikolett és a kísérő tanárok személyében. „Szabina, Klaudia és Nikolett rendkívül elragadók, rokonszenvesek voltak. Gratulálok a második helyezésért! Külön gratulálok Nikolett a legszakszerűbben bemutatott bor díjáért. Szabina kompozíciója profi munka volt, Klaudia és Nikolett pedig a munka közben legjobban beszélő versenyzők voltak. Klaudia egy látványkonyha pultja mögött már most megállná a helyét. …Várjuk Önöket a következő versenyünkre is.” – írta Nagy Imre, a Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája Igazgatója.

flambir9

flambir42

Köszönjük a meghívást, mi is ragyogóan éreztük magunkat, várjuk a következő megmérettetést.

 vissza

 

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok