A Sirha Budapest, prémium nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon jártak tanulóink, szakmai tárgyakat oktató tanáraikkal és vendégeinkkel, a Baross Középiskola diákjaival együtt.
A több mint 80 diák két autóbusszal utazatott Budapestre. A 9. C és 9. H szakgimnáziumi osztályok szakmai osztálykirándulás keretében vettek részt a programon Bella Ildikó tanárnő vezetésével. 9-es és 10-es krúdys szakközépiskolások és szakgimnazisták, a Baross Középiskola diákjaival együtt – akik az áprilisban megrendezésre kerülő Krúdys Szakmai Nap keretében meghirdetett fogyasztóvédelmi versenyre jelentkeztek – szintén részesei lehettek ennek a nagyszerű programnak, hiszen az elkövetkezendő verseny első feladata a kiállításon látottak, hallottak fogyasztóvédelmi szempontú feldolgozása lesz prezentáció formájában. Így a diákok a szakmai érdeklődés mellett meglehetősen motiválttá váltak a kiállítás és program több szempont szerinti megfigyelésére. Ezt a csoportot Budai Valéria tanárnő vezette. Különleges élményt jelentett mindenkinek a Bocuse d’Or, szakácsok olimpiájának megtekintése, mely 2014 óta elválaszthatatlan része a Sirha Budapestnek. A magyar döntő 2020. február 5-én, vagyis azon a napon zajlott, amikor a mi csoportunk is jelen lehetett. Itt olyan neves séfek mérték össze tudásukat, mint Veres István, Palágyi Eszter, Haraszti Zsolt, Csik Gábor, Huszár Tibor és Kelemen Roland.A verseny tétje pedig 2020-ban sem más volt, mint hazánk képviselete a nemzetközi színtéren, vagyis az európai döntőn Tallinnban és a döntőn Lyonban.