Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

Gastrobrücke Erfurt

2017. október 1-28-ig az Erasmus + szakképzési mobilitás (KA1) projekt keretében 10 tanulónk tölthette 4 hetes szakmai gyakorlatát Erfurtban.

Oktoberfest Erfurtban

5 lány és 5 fiú volt a résztvevője a nyertes pályázat első turnusának, melyet még két másik követ majd 2018 nyarán illetve 2019 tavaszán. A projekt keretében összesen 30 fő szakképzésben tanuló gyakornok juthat el erfurti (Németország) munkahelyekre 4 hetes szakmai gyakorlatra. Erfurtban a szakács és pincér tanulók négycsillagos szállodákban (Airport Hotel Erfurt, Hotel Krämerbrücke, Hotel Am Kaisersaal, Hotel Zumnorde) dolgoznak – heti 5 napot, naponta 7 órát. Gyakorlatuk során munkájukat az európai szakképzési kreditrendszer (ECVET) alkalmazásával szervezzük és értékeljük. Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy kinti tevékenységük kompatibilis legyen a magyar szakmai tantervvel. A projekt hivatalos koordinátorai: Nagyszokolyai Máté és Dr. Tar Attila Szilárd. Kísérő tanárként Nagyszokolyai Máté és Németh Andrea utazott a diákokkal.

Airport Hotel ErfurtHotel KrämerbrückeHotel ZumnordeHotel Am Kaisersaal

Nagy büszkeséggel töltött el bennünket, hogy a kinti munkahelyek vezetői rendkívül elismerően nyilatkoztak tanulóink szorgalmáról, munkához való hozzáállásáról, együttműködő készségéről és pontosságáról, ezen kívül külön kiemelték azokat a komoly szakmai alapokat, melyeket diákjaink iskolánkban a szakmai képzés keretein belül szereztek meg. A fiatalok nyelvtudásukat nem csak a munkahelyükön kamatoztathatták, fejleszthették, hanem Erfurt város vezetőivel eltöltött vacsorán is. A szabadnapokon pedig közösen szerveztünk programokat, megnéztük a város nevezetességeit, a csodálatos őszi színekben pompázó EGA Park-ot, de elutaztunk Weimarba és Buchenwaldba is. Ellátogattunk az Oktoberfest-re, jártunk karaoke-esten, elmentünk korcsolyázni és bowlingozni is.

IMG 0553

Kirándulás Weimarba és Buchenwaldba22195610 1531570863579029 8110647720784471632 nVacsora Erfurt város vezetőségévelBowlingEishalle Erfurt

Diákjaink értékes szakmai tapasztalatokkal és életre szóló élményekkel tértek haza. 2017. december 20-án kerül sor a projektet népszerűsítő „Német Nap”-ra, melynek során az érdeklődőket német specialitásokkal kínáljuk, miközben a részt vevő tanulók beszámolnak élményeikről és megpróbálnak reklámot csinálni a németországi gyakorlatnak.

vissza

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok