Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

 szakmabev

Iskolánk az Európai Szakképzési Hét programsorozatához csatlakozva 2017. november 21-én általános- és középiskolás fiatalok számára interaktív szakmai bemutatókat szervezett annak érdekében, hogy a vendéglátóipari és turisztikai szakmákat bemutassa.

szak1

Látogatóink megismerkedhettek „pincér-fogásokkal”, a díszterítés szabályaival, a palacsintasütés, „csokoládé-írás”, és a flambírozás rejtelmeivel, kipróbálhatták ügyességüket, valamint megtanulhatták a szalvéta origami néhány fajtáját. A pályaválasztás előtt álló fiatalok Pető István Gyűjteményénél tárlatvezetésen vehettek részt és kipróbálhatták kézügyességüket szaloncukor rojtozása és csomagolása során.

szak2

Vendéglátóipar

Csokivarázs: A tanulók csokoládával dekoráltak, „csokoládé-írás”-t tanulhattak.

szak3

Süssünk palacsintát, forgassuk feldobva: Az érdeklődők előre bekevert alapanyagból palacsintát sütöttek, majd megtanulhatták a palacsinta forgatását eszköz nélkül.

szak4

Díszterítés: Látogatóink megismerkedhettek egy ötfogásos karácsonyi díszebéd terítékének elkészítésével.

szakmagerti

szak5

Gyümölcs flambírozás:Karamellizált gyümölcsök gyümölcslével történő párolását, majd alkoholos lángoltatását mutatták be diákjaink.

szakma

Szalvéta origami: Éttermi szalvétából különböző alakzatok hajtogatását tanulták meg iskolánkba érkező diákok.

szak6

szak7

Turisztika

Tárlatvezetés és játékos eszközismeret: Pető István gyűjteménye fontos szerepet tölt be a gasztronómia és a kultúra kapcsolatának sokoldalú megjelenítésében. Kiemelt feladata az oktatásban való hatékony részvétel és a pályaorientáció segítése, emellett sajátos hangulatával, hatásával még vonzóbbá teszi mind iskolai képzésünket, mind rendezvényeinket. A gyűjtemény bemutatása mellett kézműves foglalkozásokon szaloncukrot csomagolhattak, rojtozhattak látogatóink.

szak8

Győr város vetélkedő: Játékos feladatok megoldásával mérték össze tudásukat iskolánk diákjai.

szak9

Munkavállalás hajón – tapasztalatszerzés? élmény?: Pintér Balázs mesélt a szakképzés végzős diákjainak a szakma gyakorlati vonatkozásairól, hajón vállalt munkáról.

szak10

Az Európai Szakképzési Hét programsorozatának keretében 2017. november 22-én és november 23-án a szakképzés végzős diákjai számára szálloda- és turisztikai üzemlátogatásokat szerveztünk.

Tanulóink meglátogatták a Hotel Konferenciát, a Hotel Famulust és a Turisztikai Látogatóközpontot.

szak11

Köszönjük diákjaink és a program szervezésében és lebonyolításában részt vett pedagógusaink munkáját.

vissza

 

 

 

 

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok