Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

Január 17-én (pénteken) osztályunk a 10.I.  - a felettünk lévő osztállyal 11.I.-vel együtt -lehetőséget kapott, hogy nyelvtudásunkat kipróbálva, és gyakorolva részt vegyen a bécsi Ferienmesse-n, egy turisztikai kiállításon.

meisse1

Egy zökkenőmentes indulás után szerencsésen megérkeztünk Bécsbe, ahol tettünk egy kört a busszal, ily módon megismerve ezt a csodaszép belvárost. A helyszínre érve már nagyon izgatottak voltunk, hiszen még sosem volt lehetőségünk ilyen sokszínű kiállításon részt venni. A rendezvény nagyon profin es igényesen volt megrendezve, így egy percig sem unatkoztunk, mindenki megtalálta az érdeklődésének megfelelő standokat. Mi először egy olyan csarnokot látogattunk meg, ahol különböző országok sorakoztak fel, hogy bevezessenek minket a világukba. Nagyon érdekes volt a világ majdnem összes kultúrájába belelátni egy csarnokon belül. Sok játékot kipróbálhattunk, és több egzotikus ízt megkóstolhattunk. A második csarnokban Ausztria tartományaiba nyerhettünk bepillantást, ami meghozta a kedvünket, hogy a következő nyaralásunk úticélja legyen valamelyik. Végül az utolsó csarnokban egy autós kiállítást tekinthettünk meg, ami természetesen fiú osztálytársaink nagy kedvence lett. Ez azért is volt nagyon érdekes, hiszen álomautóink egy kar nyújtásnyira voltak tőlünk. Külön tetszett, hogy szabadon barangolhattuk be a kiállítást, egyénileg, sajátosan megoldva az ezzel kapcsolatos feladatainkat, amikben nagy segítségünkre voltak a mindenre nyílt előadók, akik minden kérdésünkre választ adtak, és persze mindig megajándékoztak minket apróságokkal.

messe3

Összességében a kirándulás nagyon hasznosan telt, mindenki új ismeretekkel gazdagon térhetett haza. Kimerülten, de boldogan.

Készítette: Nagy Tamara Flóra és Lenchés Katalin 10.I osztályos tanulók

vissza