Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

nemet 01A november 30-án megrendezett borvacsora vendége Németh Judit borász volt Pannonhalmáról, aki a családi borászatuk remekeit mutatta be a vendégeknek. A boraik közül három fehéret - rajnai rizlinget, olaszrizlinget és királyleánykát - kóstolhattunk, de ízelítőt kaptunk az új telepítésű kékszőlőből készült vörösborokból is, ami egy kékfrankos és egy cabernet sauvignon  volt.

 

A rendezvény vendégei voltak azok a diákok is akik a Borest sorozattal együtt futó borismereti vetélkedőre küldött helyes válaszaik alapján sorsolás útján nyerték a részvétel lehetőségét.

Következzen Dávid Bianka 12. I osztályos tanuló élménybeszámolója:

nemet 02Nagy örömünkre 2012. november 30-án részt vehettünk az iskolánk által szervezett Borvacsorán, melyen a Németh Pincészet boraival ismerkedhettünk meg. Az este nagyon kellemes volt. A pincészet történetét követően a borokról kaptunk információkat. Megtudtuk, hogy mire figyeljünk a borkóstolásnál, milyen ízeket ízlelhetünk fehér és vörösboroknál. Minden bor mellé Sátor László mesterszakács kiváló fogásait fogyaszthattuk el. Ezen a fantasztikus estén kóstolhattunk szó szerint vadat, halat, s mi jó falat, szem-szájnak ingere. Az este folyamán nem csak egy igazi gasztronómiai élménnyel lettünk gazdagabbak, hanem szakmai ismereteink és látókörünk is bővült. Megtanultam, hogy egy ízletes ételt egy hozzá illő borral még fenségesebbé lehet tenni. Köszönjük a boreste szervezőinek ezt a fantasztikus lehetőséget és azt, hogy bepillantást nyerhettünk a borok világába.

Aki szeretne többet is megtudni a Németh pincészetről, és boraikról keresse fel honlapjukat a http://www.nemethboraszat.hu címen!

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok