Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

babarczi1A Boresték rendezvénysorozat immár ötödik, vacsorával egybekötött borbemutatója került megrendezésre január 16-án iskolánk tanéttermében. Az est vendége a Babarczi Szőlőbirtok képviseletében Babarczi Zsuzsanna borász volt.

A borvacsora napja meglehetősen zord időjárással köszöntött ránk .  Egyre erősödő aggodalommal figyeltük a szűnni nem akaró hóesést, és csak remélni tudtuk, hogy az est főszereplője a borásznő, és vendégeink is szerencsésen megérkeznek. Legnagyobb örömünkre végül minden rendben zajlott.

 

babarczi2A Babarczi családi borászat bemutatkozása mellett érdekes dolgokat tudhattunk meg a legújabb borászati trendekről , a szőlőtelepítéstől kezdve a borosüvegek lezárásáig . A borok kóstolását  egy  2012-es évjáratú Olaszrizlinggel kezdtük ,ezt követte a Pannonhalmi Tradíció néven forgalmazott cuvée, majd egy Cserszegi fűszeres és egy Rajnai rizling 2011-ből.A fiatalok körében most is osztatlan sikert aratott a friss, üde, illatos Irsai Olivér . A bemutatott kiváló borokat most is ízletes és gusztusos  ételek kísérték Sátor László mesterszakácsnak köszönhetően.

babarczi3A borvacsora vendégei között most is szép számmal voltak a borászat és a gasztronómia iránt érdeklődő diákok. Az ifós tanulók hónapról hónapra lelkesen  vesznek részt a borok megismerését célzó vetélkedő kérdéseinek megválaszolásában, amelynek nyertesei közül kerülnek ki borestek meghívottjai is. Szintén a rendezvénysorozat kezdete óta számíthatunk a 11. E osztály pincértanulóinak segítségére, többek már pincérként és vendégként is belekóstolhattak a borbemutatók  hangulatába. 

babarczi4Minden résztvevő és a szervezők nevében köszönjük a Babarczi Szőlőbirtoknak, és külön  Babarczi Zsuzsannának, hogy elfogadta a meghívásunkat, köszönjük a felajánlott finom borokat és az érdekes, jó hangulatú bemutatót !

Aki szeretne többet is megtudni a Babarczi családi pincészetről keresse fel honlapjukat a www.babarczipince.hu címen!

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok