Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

1. TURNUS: 2010. OKT. 24-2010. NOV. 20.

2010 őszén a Leonardo Da Vinci Mobilitási program keretében (LdV-HU-10-IVT-1083) lehetőségünk nyílt 4 hetet Németország szívében, Erfurtban tölteni.

A program keretében különböző hotelekben voltunk elszállásolva, ahol napi 8 órás gyakorlatunkat is teljesítettük. Különböző beosztásokban kellett dolgoznunk néha már kora reggel, máskor késő estig.

A konyhai gyakorlat nagyon tanulságos volt, hiszen sok dologgal, eljárással és hozzávalóval itthon még nem találkoztunk. A hotelekben mindenki nagyon kedvesen fogadott bennünket és a munkatársaink is segítőkészek voltak. A nyelvi problémák pár nap alatt feloldódtak és az első hét végére már rutinszerűen ment minden.

Megismerkedhettünk a német specialitásokkal, mint a Thüringiai gombóc, vagy a Thüringer Wurst és elkészítési módjukkal is.

A munka utáni programok is nagyon színesek voltak. Kísérőink igyekeztek, amit csak lehet Thüringia tartományból (Erfurt, Weimar, Wartburg) és Erfurton belül is mindent megmutatni. Nekünk különösen a Dóm és az előtte fekvő tér valamint a Petersberg tetszett.

Kívánjuk a következő turnusnak (és egy kicsit irigyeljük is őket), hogy ők is ilyen hasznosan tudják erfurti idejüket eltölteni!

A programban résztvevő diákok

Győri TISZK

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok