Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

2012. október 7.-én indultunk Németországba, Erfurtba. 8 diák kapta meg a lehetőséget, hogy ezen a külföldi gyakorlaton részt vegyen.

Az út hosszú és unalmas volt, kb. 800 km. Külön apartmanban laktunk, egy ház második emeletén. Véleményem szerint a lakás szép és nagy volt. Nekem saját szoba jutott, ahol kedvem szerint berendezkedhettem. Egy elegáns helyen, a Kaisersaal rendezvény-központban dolgoztam. Villamossal tudtunk utazni a Kaisersaalhoz. Schumann úr volt a főnököm, aki mindent megtanított, pl. német ételek elkészítését. Ottlétem alatt csináltam gombócokat, párolt káposztát vörösborral, marhasültet, sajttálat, bécsi szeletet, és hercegnőburgonyát, sütöttem még lazacot, fasírtgolyót, és készítettem különféle desszerteket is.

A szabadidőt is hasznosan töltöttük. Németországban is sportoltam. Bérletet vettem egy fitnesz-központba. Kirándultunk Buchenwaldba és Weimarba. Erfurtban megnéztük a Goldhelm csokoládé-manufaktúrát, az állatkertet és a belvárost. Hidegebb volt, mint Magyarországon, gyakran fáztam.

Erfurtban meglepően sok a török. Többször ettem dönert, dürümöt és pizzát. A családom és a magyar ételek persze hiányoztak. Furcsa volt az is, hogy Németországban sokkal drágább a kenyér, drágábbak a fűszerek, a zöldségek és a gyümölcsök, mint nálunk.

November 3-án jöttünk haza. 10 órán keresztül utaztunk. Nagyon jól éreztem magam ez alatt a 4 hét alatt, és később szívesen visszamennék.

Horváth Balázs

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok