Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

Iskolánktól azt a hatalmas lehetőséget kaptuk, hogy szakmai gyakorlatunkat az Erausmus+ program által külföldön végezzük. Németországban, Erfurtban tölthettünk el 4 hetet, ahol rengeteg élményben volt részünk.

1.1kep

A kiutazás előtt nyelvi, szakmai, országismereti és lelki felkészítést kaptunk, amelyeknek a kinn-tartózkodás során nagy hasznát vettük. Teszteltük és fejlesztettük német nyelvtudásunkat, német specialitásokat kóstolhattunk és az együttéléshez, önálló boldoguláshoz szükséges tanácsokkal láttak el bennünket. Ezek a foglalkozások nagyban hozzájárultak ahhoz is, hogy egymást jobban megismerjük, kicsit összeszokjon a csapat.

2019. február 3-án izgatottan indultunk útnak, kíváncsian vártuk, hogy milyen lesz egy teljes hónapot a családtól távol, egy idegen országban eltölteni. Több, mint 800 km-t utaztunk mire megérkeztünk Erfurtba. A hosszú út után végre elfoglalhattuk a szállásunkat, egy jól felszerelt és szépen berendezett lakást.

Egy héten 5 napot dolgoztunk, a hétfő és kedd szabad volt. Páronként más-más helyeken dolgoztunk, négycsillagos szállodák vagy éttermek konyháin.2.kep

Mindegyik helyen nagyon kedvesen fogadtak minket, segítőkészek és megértőek voltak. Sokat tanultunk tőlük, nemcsak szakmailag, de nyelvileg is. A szabadnapokon közös programokat szerveztünk, együtt jártuk a várost, megnéztük Erfurt legfontosabb épületeit, templomait, múzeumokat és kiállításokat látogattunk, korcsolyáztunk, bowlingoztunk és mosni is ilyenkor mentünk. Weimarba is volt lehetőségünk kirándulni, ami egy kicsi, de gyönyörű város, emellett Buchenwaldba (egykori koncentrációs tábor) is elmentünk.

4.kep5.kep

Kinn-tartózkodásunk során sokat fejlődtünk. Szakmailag és nyelvileg sokat kaptunk ettől az egy hónaptól, de az önállóságunk, személyiségünk is fejlődött. Megtanultunk együtt élni, egymást és egy másik kultúrát elfogadni. Megismertünk egy másik mentalitást és új embereket.3.kep

Mindegyikünk számára felejthetetlen élmény marad az Erfurtban töltött idő, a gyönyörű város, bármikor szívesen visszamennénk.

                                                                                                                      Polgár Vivien, 11.I

haromlany

Több kép

vissza

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok