Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

Ez év szeptemberében és októberében került sor aktuális Erasmus + pályázatunk második turnusára. Sajnálatos módon a covid időszak miatt a turnust egy évvel el kellett halasztanunk de hála istennek ezen az őszön létrejött a kiutazás. 10 diákunk utazott Németországba, Türingia tartomány fővárosába, a festői Erfurtba, hogy négyhetes gyakorlatot teljesítsen különböző gasztronómiai illetve turisztikai létesítményekben.

Erasmus 6

A gyakorlati helyek kivétel nélkül 4 csillagos hotelek voltak illetve egy magas minőséget képviselő étterem. Diákjainknak lehetősége nyílt a négy hét alatt megismerkedni a német és
ezen belül a türingiai gasztronómia legtöbb szegmensével ,új hozzávalókat, alapanyagokat ismertek meg, új ételkészítési módokat tanultak és komoly tapasztalatot szereztek az éttermi
menedzsment szintjén is.

Erasmus 2

 
Természetesen nem csak munkával telt ez a 4 hét hanem a projekt keretein belül igyekeztünk őket megismertetni a térség kultúrtörténeti hátterével, jelenlegi kultúrájával és
bevezetni őket a német társadalom szokásaiba is. Ennek érdekében történtek múzeumlátogatások mint például a Városi Múzeum illetve a Természettudományi Múzeum megtekintése valamint az Erfurtban található Terror Háza megtekintésével is a történelmi ismereteiket igyekeztünk bővíteni.

Erasmus 8

 
Kirándulást szerveztünk Weimarba, ahol megismerkedhettek Weimar városának építészeti különlegességeivel (Bauhaus), a város történelmével, irodalmi vonatkozásaival.

Erasmus 5

 
Meglátogattuk a buchenwaldi koncentrációs tábort is, ahol személyesen is betekintést nyerhettek a 20. század ezen fekete epizódjába. Mindent összegezve nagyon tartalmas négy héten vagyunk túl ahol diákjaink kapcsolatokat építettek, kiválóan helytálltak mind a közösségi létben, mind pedig a munkahelyükön, amit semmi nem bizonyít jobban hogy mindegyiküket visszavárják a jövő nyárra gyakorlatra.

Erasmus 7

Schuszteré Nagy Ildikó
Nagyszokolyai Máté
kísérő tanárok
Dr. Tar Attila Szilárd
projektkoordinátor
Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok