Győri SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája

#krúdysvoltam#krúdysvagyok#krúdysleszek

penz7Iskolánkban 2017. március 6. és március 10. között rendeztük meg a Pénz7 programsorozatot, a pénzügyi tudatosság hetét. A rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Pénziránytű Alapítvány és a Magyar Bankszövetség imm17230162 1425488854163095 1736383175 oár harmadik alkalommal hirdette meg Magyarországon.

 

A Pénz7 idei témája a „Bankoljunk okosan! – korszerű pénzkezelés” volt. A programsorozat kimondott célja, hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket, alapos, a hétköznapi életben is hasznosítható ismeretekhez jussanak a gazdaság és a pénzvilág működéséről.

 A Krúdyban két szálon zajlottak az események. Egyrészt tematikus órákat tartottunk több osztály és a történelem-tanáraik bevonásával. A projektben ilyen módon részt vett a 9.J, a 10.k, és a 11.K. A tanárok részéről Jármy-Takács Judit, Tóth Etelka és Dr. Tar Attila Szilárd vezetésével került sor a speciális társadalom-ismeret órákra. Másrészt külső előadók érkeztek a pénzügyi szektorból, hogy előadást tartsanak a végzős tanulóknak. Dr. Kovács Tamás, a Soproni Egyetem adjunktusa a pénz- és bankrendszerről, a háztartások és a hitel viszonyáról, valamint a pénzügyi szolgáltatásokról tartott előadást március 6-án a 12.C-nek, a 12.B-nek, a 12.I-nek, és a 12.K-nak. Március 10-én pénteken Dr. Badics Tamás a Pannon Egyetemről a 11.J és a 12.J számára tartott előadást „Matematikai módszerek a közgazdaságtanban” címmel. Ugyancsak ezen a napon Dr. Szikszai Szabolcs a Pannon Egyetemről „Mindennapi pénzügyeink” témakörét prezentálta a 10.J. számára

20170306 102539

A kollégák által tartott speciális társadalom-ismeret órák témája az okos bankolás, ezen belül a bankszámlanyitás és a bankkártya-használat volt. A tanulóknak először véle-ményt kellett nyilvánítaniuk arról a kérdésről, hogy természetes-e, hogy egy 16 éves fiatalnak már van bankkártyája. Ezt követően csoportmunkában elemezték a készpénz-, ill. bank-kártyahasználat előnyeit és kockázatait. A támogatók által készített Power Point-os szakmai anyag megtekintése után a tanulóknak ugyancsak csoportmunkában kellett egy családi kupaktanácsot imitálniuk és eldönteniük, hogy nyitnának-e egy 15 és fél éves tanulónak bankszámlát - természetesen bankkártya-használattal együtt.

20170306 101607Az órák felszabadult, jó hangulatban zajlottak. A tanulók és a tanárok is használhatták a Pénziránytű Alapítvány által rendelkezésünkre bocsátott segédleteket, a szerepkártyákat és a tanári útmutatókat, óraterveket. További háttéranyagokhoz és videókhoz is hozzájutottunk a segédletekhez mellékelt DVD-mellékletből, illetve, akinek még ez sem lenne elég, az tájékozódhat a www.penz7.hu oldalon is.

A krúdys Pénz7-re kíváncsi volt a Győr+TV Híradója is, melynek stábja a 10.K óráján forgatott 2017.március 9-én. A többi óráról és előadásról számos fotó készült.

 

A híradós beszámoló elérhető a következő linken:

https://www.youtube.com/watch?v=B6WmdhmaK04

A beszámolót készítette: Dr. Tar Attila Szilárd

 vissza

 

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok