Győri SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája

#krúdysvoltam#krúdysvagyok#krúdysleszek

og imageAz Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2017/2018. tanév rendjéről szóló rendeletében a pénzügyi és vállalkozói témahetet, vagyis a Pénz7 programot 2018. március 5-9. között hirdette meg. Intézményünk már második éve vesz részt az éves munkatervben rögzített témahét megszervezésében.

A 2018-as Pénz7 pénzügyi témája az „Okosan a hitelekről” amely kiemelten fontos ismeretanyag a mindennapi pénzügyek terén. A témahét tematikájához kapcsolódott a vállalkozási ismeretek bővítése, amely ebben a tanévben a történelem emelt szintű érettségi egyik szóbeli témája is.

penzhet 2018

A témahét tanórai keretekben valósult meg a végzős érettségi vizsgát tevő diákok körében. A kollégák változatos, digitális anyaggal bővített tanórákat tartottak a hitelek formáiról, a háztartások pénzügyeiről. A kollégák felhasználták a www.penziranytu.hu weboldal tanórai és prezentációs anyagait, feladatait.

Képkivágás

Mivel a diákoknak 17-18 évesen már van némi rálátása arra, hogyan működik az a háztartás, amelyben ők élnek, így életszerű szituációk segítették az elméleti anyag feldolgozását. A diasoron megjelenített rövid történetek pedig még inkább segítettek testközelbe hozni egy-egy témát és esetenként komoly döntés elé állították a diákokat.

penzhet 2018 4

Mindenképpen jó kezdeményezésnek tartjuk a nemrégiben bevezetett Pénz7 témahetet, hiszen fontos, hogy időről időre felhívjuk a diákok figyelmét a pénzügyi tudatosságra és a pénzügyi kultúra fejlesztésének fontosságára, hogy felelősségteljes felnőtté váljanak.

vissza

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok