Győri SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája

#krúdysvoltam#krúdysvagyok#krúdysleszek

Az április 9-13-ig tartó Digitális témahéten az idei tanévben kiemelt hangsúlyt kapott a médiatudatosságra való nevelés, a gyermekvédelem, a digitális közgyűjtemények használata. 

digi5

Április 13-án vendégelőadó érkezett hozzánk, Dr. Kiss Károly Miklós, a Pannon Egyetem Közgazdaságtan Intézeti Tanszékének docense, aki egyben a Magyar Tudományos Akadémia
Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont
Közgazdaság-tudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, a Hálózatok gazdaságtana kutatócsoport vezetője.

dig6

„Miért éppen a Windows, Google, eBay” című előadásában elmagyarázta a közgazdász szakma pontos jelentését, amellyel kapcsolatban tévhitek terjednek Magyarországon. Felhívta a diákok figyelmét az internet előnyeire és egyben hátrányaira is. Szavaival élve “ Ami kikerül a közösségi médiákra, az ott is marad”. A tanulók betekintést nyerhettek abba is, hogy manapság hogyan is működnek a háttérben a netes felületek, mint pl.: Google, Instagram, Facebook. Az előadó elmesélte azt is, hogy ezek a netes felületek már pontosan tudják, hogy felhasználójuk éppen hol tartózkodik, milyen hirdetést nyitott meg, mi az érdeklődési köre. Az előadás során kitért arra is, hogy nagyon gyakran történnek illegális adatlopások ezeken a netes felületeken keresztül. Összességében egy nagyon érdekes és mindennapjainkban aktuális témáról szóló előadást hallgathattak meg a diákok.

digi3digi2

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok