Győri SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája

#krúdysvoltam#krúdysvagyok#krúdysleszek

"Teremteni valamit a semmiből, csillagképeket alkotni szimbólumokból; fölépíteni a szabadság, az értelem és a méltóság világát egy néma és üres univerzumban: ez - úgy hiszem - emberhez méltó munka."
Hankiss Elemér

fizikanap2018Több kép 

Kisalföld hír

Győr + Tv

2018.január 26-án immár 13. alkalommal rendeztük meg iskolánk legnagyobb közönséget megszólító programját, a Fizika Napot. Ez a nap a természettudományok csodálatos világát mutatja be közérthető, izgalmas módon, és így gyermekeknek, fiataloknak, felnőtteknek egyaránt megragadó élményt nyújt minden évben.

Győr és környéke számos általános és középiskolájából érkeztek tanulócsoportok, hogy meghallgassák a krúdys diákok előadásait, bemutatóit, aktívan részt vegyenek a különböző kísérletekben, eszközök kipróbálásában.

A nap különlegességét az jelentette, hogy az ismeretek átadása tapasztalati úton történt, a projektpedagógia eszközeivel. Diákjaink szeptember óta pedagógusaik irányításával készültek erre az alkalomra - ez évben az Építészet témaköréhez tartozó érdekességekkel. A felkészülés és kutatómunka során a tanulók új ismereteket szerezhettek nem hagyományos tanórák keretében. Tapasztalataink szerint a tanár-diák viszony eközben átértékelődik, a közös munka közös élményeket eredményez.

Nem véletlen, hogy ebben az évben ezt a témát választottuk. Sokszínű iskolánk komplexitása hatékonyan érvényre jutott abban is, hogy a nagy közös munkában minden képzésünk tanulói részt vettek. Szakács tanulóink tésztahidat építettek, a cukrászok mézeskalács házakat alkottak, a turisztikai képzésen tanulók az építészet művészeti dimenzióit mutatták be, a humán gimnazisták az építészet történetét tanulmányozták és készítettek előadásokat, prezentációkat, a reál gimnáziumi osztályokban tanulók fizikai kísérleteket állítottak össze, statikai, tudományos oldalról megközelítve az építészet fogalmát..

A Fizikanap elméleti részében előadásokat hallgathattak az érdeklődők a passzívházról, az energiatudatos otthonokról, a környezettudatos építészetről, az energiahatékony épületekről.

Ízelítő a programokból:

program

Kreatív, meghökkentő, látványos alkotások születtek.

mezeskalacshazhundertwasserhazboltivlouvre

Meghívott vendégeink és támogatóink elismerően nyilatkoztak iskolánk pedagógusainak és diákjainak munkájáról.

Fővédnökünk:

Dr. Cseh András, a Széchenyi István Egyetem tudományos dékánhelyettese, egyetemi adjunktus

Védnökeink:

Kara Ákos országgyűlési képviselő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára

Dr. Somogyi Tivadar, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere

Rózsavölgyi László, Győr Megyei Jogú Város Oktatási Kulturális Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke

Csörgits Krisztián, a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese

Támogatóink:

Főtámogató: Austrotherm Kft.

OTP Bank

Konkord

L-Cont

Papírdeák

Köszönjük a támogatást, pedagógusaink és diákjaink munkáját.

vissza

 

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok