Győri SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája

#krúdysvoltam#krúdysvagyok#krúdysleszek

A következő tanév Fizika Napjának fő témájaként egy minden tudományterület által használt fizikai alapfogalmat, az IDŐt jelöltük meg. A szerteágazásra, összetettségre való tekintettel az első félév végére, 2007. január 19-20-ra szerveztük a bemutatót. Innentől kezdve a Fizika Napja léptékeiben változott meg.

A tudományterületek sokasága miatt már hetven fölötti helyszínnel, százhúsz lebonyolító diákkal, húsz fölötti kolléga létszámmal, jóval nagyobb költségvetéssel, több szponzorral, és az egyik kisaulával is kibővülve, az előzőhöz képest már több mint kétszer annyi (háromezer fölötti) látogatót fogadtunk, komoly informatikai, technikai és „díszlet" (paraván, tabló, nyomtatás, díszítés, alapanyag) háttérrel megtámogatva.

 

A klasszikus értelembe vett fizika csaknem háttérbe került, és olyan helyszínek vonzották az érdeklődőket, mint a filmtrükkök, az időérzék-ritmusérzék-reakcióidő-bioritmus mérés, öregítés, oszcilláló kémiai reakciók, a „kitalált középkor" problémája, más időzónák webkamerával meglesett eseményei, különleges óraszerkezetek, művészi-iparművészeti alkotások, néprajzi, zenei, történelmi, gasztronómiai vonatkozások.

Főattrakcióként a látogatók által működtetett digitális homokórát mutattuk be, amelybe mindenki bedobhatta a saját kezűleg feliratozott egyforintosát, nyomot hagyva a jövőnek.

A fokozódó érdeklődés és a diákok egyre nagyobb lelkesedése hatására már a bemutató másnapján gondolkozni kezdtünk a folytatáson.

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok