Győri SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája

#krúdysvoltam#krúdysvagyok#krúdysleszek

fizikanap 2011Idén immár hatodik alkalommal rendeztük meg a Fizika Napját.

 

Most a fény volt a központi téma, eköré „fűztük fel" a kísérleteket, amelyek most sem csak a természettudományokról szóltak, hanem minden olyan területről amihez kapcsolható a fény.

 A rendezvény szakmai fővédnöke Dr. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, tudományos védnöke Dr. Gyulai József akadémikus, míg fővédnöke Dr. Somogyi Tivadar, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere volt.

Az énekkar színvonalas műsora után a védnökök beszéde következett, majd egy rövid lézer show bemutatásával kezedét vette a kísérleti nap.

51 különböző helyszínen 156 kísérletező diák mutatta be a fénnyel kapcsolatos, illetve a fényhez kötődő kísérleteket. Az ő munkájukat 25 szaktanár segítette és irányította.

A közel 3000 látogatón kívül azok az érdeklődők akik nem tudtak ellátogatni iskolánkba, interneten keresztül is bepillantást nyerhettek a kísérletekbe, hiszen élő közvetítéssel minden percet nyomon követhettek.

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok