Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum
9024 Győr, Örkény István u. 8-10.
Telefon: +36-96-510-670

A február 17-től 19-ig tartó, Brüsszelben rendezett “Gathering of Young Multipliers” című szeminárium és rendezvény nagy hatással volt ránk, és az Európai Unióról tartott véleményünkre. Igazán felnyitotta a szemünket az EU fontosságáról, és arról, hogy mi, mint hétköznapi emberek mennyi mindent tehetünk, hogy minél jobbá tegyük.

brusszel

A 3 napos esemény során nagyon sok új emberrel megismerkedtünk, akik szintén EU-s tagországokból érkeztek, és saját országukat képviselték. Lehetőségünk volt őket egyesével megismerni, megtudni a véleményüket különböző EU-s témákról, és összebarátkozni velük. Az összes jelen lévő, fiatal vagy öreg, felnőtt vagy diák azért utazott ide, hogy tippeket és tanácsokat kaphasson arról, hogyan tudnák saját országukban jobban elterjeszteni az EU üzenetét, és hogyan tudnák elérni, hogy honfitársaik is aktívan részt vegyenek az EU politikai életében, és menjenek el szavazni a 2019-es parlamenti választásokra.

A 2 napos program igyekezett ismertetni, és elmagyarázni, hogy mi, mint „young multiplierek” mit tehetünk azért, hogy rávegyük az embereket, főleg a fiatalokat, hogy vegyenek részt az a parlamenti szavazásokban. Ez a program főként előadásokra épült, melyek során különböző nemzetiségű szónokok beszéltek angol nyelven, ám német és francia fordítás is elérhető volt. A szónoklatok érdekesek, és információ dúsak voltak.

Számunkra az igazi élmény nem (csak) az előadásokban rejlett, hanem az egész esemény atmoszférájában. Elképesztő élmény volt megismerni embereket oly sok különböző országból, akik mind hasonló érdeklődésekkel és gondolkodásmóddal rendelkeztek. Rengeteg új barátot szereztünk ebben a 3 napban, de nem csak mi, az egész csoport még mindig tartja a kapcsolatot Facebookon, egy zárt csoport, valamint egy beszélgetésfej formájában. Ha valakinek valamilyen kérdése van, itt bárkinek írhat, vagy ha valaki egy hasonló EU-s eseményre szeretné felhívni a tagok figyelmét, azt is bármikor megteheti.
Végül, de nem utolsó sorban pedig egyértelmű, de mindig is egyik vágyunk volt Brüsszelbe elutazni, ami most így teljesült is. Elkápráztatott bennünket a város szépsége, gondolok itt a régi várostérre, a királyi palotára, vagy az Európa Parlamentre, amit meglátogattunk, és élőben részese lehettünk egy bent történő vitának. Ezen kívül szintén meglepő volt, hogy mennyire aktív a város, és hogy az éjszakai élet soha nem áll meg.

Szeretnénk külön megköszönni a győri Europe Directnek, személy szerint Dr. Lakatosné Dr. Novák Évának, valamint szaktanáromnak, Enyingi Zsuzsannának a lehetőséget hogy ebben a kalandban részt vehettem. Számomra egy igazán sorsfordító esemény volt, amely nagy hatással volt rám, és lesz is még a jövőben.

Boros Erik Szilárd 11. K

Orsós Botond 10. K

GySzSzC. Krúdy Gyula Gimnázium

Győr, 2019.03.05.

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok